❌Bahaya anak dengar lagu?❌

Sebenarnya kena hati-hati juga nak bagi anak dengar lagu ni Sebab apa? Sebab lagu ni akan bentuk Inner Voice anak kita ✅ Lagu tu akan terngiang ngiang dalam kepala anak kita ✅ Lagu tu akan efek emosi anak kita ✅ Lagu itu akan bentuk peribadi mereka Saya tak lah cakap ianya salah sepenuhnya. Cuma kena 'be very careful & choosy' dalam memilih audio dan input yang kita hidangkan pada anak anak kita p/s : Saya memang dah kurangkan anak dengar lagu dan banyakkan bagi mereka dengar cerita-cerita sirah dan cerita motivasi je #notaparentingTaufiqRazif

3 Balas

anak suka dengar lagu. buat masa ni sy selalu pasang lagu mini muslim kat youtube. kadang lagu omar hana, yang versi islamik atau doa. sampai sy pun hafal boleh nyanyi dengan anak 😁

👍