Pregnant 5w2d ❤️

Hi, sebelum pregnant saya memang suka makan pedas . Jadi bila dah pregnant nih husband tak bagi makan pedas pedas . Tapi nak sangat makan pedas, bila makan tak pedas jadi macam tak kenyang 🥺🥺 Boleh tak makan pedas sekarang ? Macam sambal cili kering, kalau cili padi pedas sangat tak berani nak makan #firstbaby #firstmom

30 Balas

boleh je makan, tp berpada2 .. tak elok jgak sbnarnya makan bnda terlalu pedas even tak pregnant pun ☺️

Sy makan pedas juga tapi itulh,alahan tu dia makin kuat sbb akan rasa pedih ulu hati,rasa mcm gastrik..

sma la kita awak , bole je , tapi tu laa kalau trlalu pedas , pedih hulu hati , sakit perut hhuhu. .

Mak saya cakap kalau kerap makan pedas semasa mengandung nanti anak lahir senang kena ruam 🤔

blh je mkn https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

sye mkn ramen 2x spicy.. baby elok je.. sakit perut ke apa xde.. ikut bdan jugak agaknye

boleh je sis🥰 Sya Dari awal mkn ja tpi jgn terlebih lah..rasa pedas2 tu ok lah...😂

Pd sy mkn pedas biasa pun boleh sbbkn dtgnya kontraksi & sakit perut.

boleh mkn pedas asal jngn tlmpau pedas sis..

jgn mkn pedas sgt. nnti heartburn.