minum air gula

sebelum pegi minun air gula dkt klinik, ada x cara apa2 untuk sy check dulu gula brp? means that, dkt klinik ke farmasi ke, bleh x sy pegi check dlu? just utk siapkan diri ? #firsttime

2 Balas

Bacaan gula kita tak sama setiap hari.. sblm minum air gula kena puasa at least 8 jam, 2 jam lepas minum air gula akan check lg sekali.. lagipun kalau check di farmasi or klinik, possible diorg just ambil finger prick tp utk MGTT kena ambil darah drp salur darah..

Boleh check dkt pharmacy. Kalau kat KL ni dulu I check kat pharmacy AA drg charge RM5/test. Tapi kalau nak check tu kena 2 hours after meal