Obimin dan folic acid

Sebelum ni sy ambik obimin dan folic acid. Hb sy cantik. Bulan lepas sy stop folic acid, ambik obimin saje..sbb dlm ni pun kan dh ada folic acid jugak.. checkup latest hb sy low. Mungkin x sebab stop folic acid tu yg menyebabkan hb sy drop?

2 Balas

mgkin jgk sbb acid folic dlm obimin skit jer. jadi sy mkn obimin skali dgn acid folic, klu lebih dos acid folic, akan keluar melalui air kencing, doc bagthu

2y ago

ye, betul. Dr swasta suruh sy try ambik balik obimin dan folic acid sekaligus..