Obimin dan folic acid

Sebelum ni sy ambik obimin dan folic acid. Hb sy cantik. Bulan lepas sy stop folic acid, ambik obimin saje..sbb dlm ni pun kan dh ada folic acid jugak.. checkup latest hb sy low. Mungkin x sebab stop folic acid tu yg menyebabkan hb sy drop?

2 Balas

Kita sama wak , cuma bila saya makan obimin dan folic acid tu asyik nak termuntah tak tahan langsung , harap2 la checkup kali ni semua okey ja sbb saya dh skip dua2 tu , kita amalkan ja makanan yang boleh tmbah hb mcm Sayur bayam and Daging merah , saya makan tu ja sis skrang sbb obimin ngan folic acid tu tak sesuai dengan saya

2y ago

sy dr kk suruh tukar zincofer pulak. tp muntah lps mkn. kalau obimin okay je dgn sy. sy ingt nk makan semula lah obimin dan folic acid. sbb tkot ni punca drop hb tuu..