BABY 30 WEEKS

Hai mommys nak tanya, normal ke kalau baby 30 weeks dia bergerak tapi slow and siang tu dia macam banyak tidur dan tak banyak gerak sangat tapi malam dia aktif, aktif pun tak berapa kuat sangat, rasa lah dekat ari ari and kadang mengeras macamtu ? #First_Baby

3 Balas

Normal. Masuk 3rd trimester, kebanyakan baby memang akan start rutin tido dia lebih especially pagi sebab pagi kita banyak bergerak, baby kat dlm dia rasa umpama mcm kena buai2. Tu kadang2 kita rasa mcm x aktif. Mlm kita nak berehat, dah kurang gerak, waktu tu la baru kita rasa dia mcm aktif lain mcm.

normal je sis..saya pon mcm tu bru² ni sampai 2x pergi klinik takut sebab xnormal.😅

sama la baby saya pun siang tak berapa aktif mlm ja.. rupanya bkn saya saja yg merasa kan nya

1y ago

saya pun sama..risau plk,pi kk depa hntr reper hospital buat ctg..3hari..setiap pg..ada gerakkak cuma slow...jantung pun Alhamdullilah...tp klu pn.rasa xsedap hati sila refer hospital ..jgn sedapkan hati plk....