pilihan normal @ cser????

Sebab baby besaq 3.8, kalau normal effect kt baby, klau cser lebih pda mak, ermm ingtkan diorg induce dulu, tadi kna seluk, bukaan blom ada, perasaan takot truih mai, ermm baby first . Bagi la tips.. Ni air selusuh pon xdak sbb xdk spa buat. Mcam mna? Hm sedoh tmbah takot la,

2 Balas

Sis sama macam sy, doc scan baby 3.7kg katanya, tapi doctor lain semua kata baby tak besar sgt. Doc akan tanya nak czer or normal, kalau normal kalau bahu baby sangkut, worst case dia patahkan bahu baby, tapi kejap je akan baik, cuma yg bahaya takot terkene saraf dia. Kalau czer lak, doctor sy kata bole 2kali je. 'Kalau puan memang plan nak anak 2 org je, pilih la czer' tu la doctor tu ckp ngn sy, mcm nk jentik je.. 😆 mana la kita tau nk anak berapa kemudian hari.. n of course kita cuba normal dulu.. So sy cuba normal dulu, hujung2 masih xbukak jln, emergency czer.. ok habis citer.. 😅 yg penting doa dana tawakal, letakkanlah 100% pada Allah. Sesungguhnya kita sedang berjuang di jalanNya. All the best sis.. 😊

5y ago

Yeaayy.. Alhamdulillah.. selamat berpantang.. nanti kene kuatkan semangat tuk cuba duduk pastu berdiri.. memang sakit, tapi tahan je k.. nnt lama2 ok.. 😊

awak cuba perbykkam zikir, doa nabi yunus, kerap berjalan

5y ago

InsyaAllah..