Sy first day last period 27/3 dh check upt bru ni.. Double line, dh boleh scan dh ke ye?

Scan swasta kalau untuk sah kan kehamilan brp rm ye bajet?

8 Balas

Anggaran sy mgkin awak skrg 5@6w. Biasanya kalau scan swasta mcm sy aritu rm50. Tp dia ada add on ubat folid acid lps confirm msa scan tu so sy bayar rm65. Pendapat sy kalau nak lg confirm awak taip kat google ja klinik swasta area2 awak lepastu call number yg tertera dan tanya brp harga kalau scan. Sy buat mcm tu haritu sbb kdg klinik lain2 harga dan sy takut bajet sy tak cukup. Bila call dn confirmkan dgn klinik sdri, tak risau dah☺️ tp better tggu lagi 1@2 weeks sis sbb ada sstgh mummy 5@6w tu masa scan nmpak kantung je blm nmpk bby lg. so mmbazir kalau kena pergi scan 2 kali. Sy haritu pegi msa 7w nasib baik nmpak dh bby dlm kntung dn dh ada dnyutan jntung.

5mo ago

Ramai yg 5w masih tak nampak kantung bila scan. Jadi susah nk confirmkan pon ada ke tak kantung dlm rahim. Better tak perlu pergi awal sgt. Saya pernah kena. Bila 5w tak nampak kantung mula lah dia suruh ambil darah buat beta hcg. Cost lagi mahal

Anggaran kndungan sis dlm 5-6w..klu nk scan tvs boleh dh, klu scan atas mcm biasa tu better 8w ke atas Bajet tu depends klinik/hospital mna. Ada je swasta klu scan biasa tu dlm rm30-50 tp ada juga yg boleh cecah rm100 .. sblm dtg scan boleh tnya harga sekali..sy prnah scan swasta utk scan biasa kena cas rm210, masa ni sy x confirmkn harga btl2.. Klu nk scan tvs tu mmg mahal berbanding biasa

sy suka scan kat klinik myfamily..4x prggy..scan awal kehamilan semua sy buat kat klinik myfamily...Rm 40 je..tak sure negeri mana je ada..boleh search kat kwsn sendiri ada tak yg terdekat..nk selamat better pegi scan masa dah masuk sekurangnya minggu ke 8 ...masa tu InshaAllah dah confirm nampak janin & heartbeat..ada je yg 6w-7w dah nampak..

Sama date last mula period sy.. Ikut app Rini 5week 5day. Esok bru nk g kk scan.. Sbb bru ni g klinik desa tny nk buka buku berapa week.. Diorg suruh tggl no fon dan detail semua.. Depa msj n suh scan dlm mggu ni.. Minggu depan blh buka buku dah kat Misi kd.. Bru ingt nk g scan time 8 week.. Dia kata lmbt Sgt plk.. So g jela awal2 pon.

boleh je. bajet below rm50 kalau 2d

Rm92 klinik siti