Berat baby

Scan 28 minggu berat baby 988gram. Risau berat baby. Rasa dah makan banyak dah. Macam mana nak buat ?

35 Balas

Kadang² doc scan tak accurate jugak. Dari pengalaman. Doc cakap baby kecik. Tapi keluar 3.33kg jugak. No. 3 pun doc kata kurang 3kg. Tapi keluar 3.2kg jugak. Jangan risau..

Dulu baby saya 27W, 1088gram. Masuk 31W, terus 1700+gram. Lahir 41W, 3.43kg hehe saya makan mcm biasa je. Don worry sis nanti berat baby akan naik sendiri hujung2 tu 😊

5y ago

InsyaAllah. Moga baik baik sj.

kalau doktor kata semua sihat dan normal, maka jangan think negative ya, jangan risau. anyway, semoga semua baik baik saja, and take good care d sana 😊💕

kl scan kt kk mmg akan bgtau camtu.. sy dlu doc ckp bby sy kcil..skli scan swasta nah bsar, kuar2 3.7kg sma ngn swasta pnya.. nk pasti pegi klnik swasta...

Asalkan bby sihat sis, sy dlu pon doc ckp bby kecik, alhamdullillah klua 3.66kg.. 😂 punyela byk koyak sbb terangkat punggung mse bersalin tu...

Normal sis..sy dl 26weks Bby 540grm..tp kuar 2.93..alhamdulillah Sihat.. Tu pon meneran koyak smpai punggung 🤦‍♀️

Akak 28mggu berat baby 1.3kg...hihi..anak akak semua 3kg ke atas..xyah risau...nnt berat akan naik dgn sendirinya

Berat baby sy pon bru 1kg, walaupun 28week. Doktor ckp baby sy kecil. Harap hujung2 nnt berat baby naik la.

sy bru scan arini 28w5d..brt bby 1.13kg.. tkpe biasa msk 31@32 brt bby mdadak naik.. hrp smua ok..

Sy 30w bby 1kg klua 38w 2.76.. nt hujung2 berat bby akn naik mendadak. Bykkn mkn protein sis