missed miscariage

scan 10week hanya nampak kantung kosong,doc swasta bagi surat refer ke hospital terus ke pakar o&g,dia tulis miss miscariage. tapi sy takde pendarahan apa²..masih lagi moning sickness semua. masih ada harapan lagi ke baby ada?ada ke y penah jadi begini?share pengalaman..#1firstbaby 🥺

12 Balas

Kakak ipar sy dulu 5 tahun menunggu nak dapat zuriat. Start morning sickness tu check upt positive. Pergi scan dkt kk ckp kantung kosong sruh refer hospital. G hospital scan pun ckp benda yg sama doktor kata kalau dia tak keluar sendiri kena d&c. Masa tu kakak ipar dah nangis2 down sbb lamaa tunggu nk dpt anak tapi hati dia kuat ckp baby tu ada dlm perut. So lastly pergi swasta doktor scan ikut bawah, nampak jantung. Alhamdulillah, skrg dia dah ada 2 anak dah. So mummies doa byk2 masih ada harapan, better tgu n dapatkan opinion dr pakar lain. Yakin dgn rezeki Allah ❤

cerita kita hampir serupa. 31/12 scan waktu tu 8w5d. kantung kosong, terus kena refer ke hospital. Tetap sama jawapan kantung kosong & doktor declare missed miscarriage Setakat ni mmg takde apa² bleeding/spotting. Just ada cramp shj haritu 3 hari. Then takde apa² rs Esok repeat scan kat hospital. Mmg mengharapkan ada keajaiban & rezeki kami tp kami dah ready untuk redha apa saja yg jadi esok

2y ago

Semoga yg baik2 untuk kita semua..inshaAllah pasti akan ada rezeki🥰

Saya pernah kena mcm ni mse 1st time mengandung.. scan kt swasta time 9w tp kantung kosong aje & size kantung pn 7w aje.. pstu doc suruh repeat lg 2 mgu dtg.. mse 11w sy g buka buku pink kt kk.. doc scan still kantung kosong & kantung mkin mengecil.. mlmnya tu sy start cm senggugut nk period n turun darah then ggur sendiri rupanya tak perlu d&c pn.. moga semuanya dipermudahkan utk sis.. be strong

situasi sis sama macam saya 🥲 penantian 2 tahun. semalam KK terus transfer saya ke O&G buat EPAU . DR ckp kantung dah besar, Kantung makanan baby (YS) pon dah ada . tapi janin tak ada . saya 11w2d . ikut scan 10w3d . DR pakar bagi masa 2 minggu lagi dtg scan . tapi DR dah bagi hint kalau ad pendarahan cepat cepat pergi emergency . semoga ada keajaiban dari Allah untuk kita 💪

hai semua. sy dah selamat dnc bulan 2 baru ni. sebab kantung makin mengecil. memang janin xjadi. sampai 14week tunggu. sy decide dnc terus la. daripada menunggu benda y memang tak ada. tapi sekarang sy pegnen semula. doakan kandungan sy kali ni sihat dan selamat hingga bersalin. 😇

tuggu lg 3week sis..slgi xde pendarahan n kantong masih bulat cantik insyaallah ad rezeki..klau pakar nk d&c ckap nak tangguh lg 2or3 minggu lg..think positive ye mom

selagi ada morning sickness, insyaAllah ada rezeki lagi. saya nasihatkan tunggu lagi 2 minggu at least. lepastu scan balik guna tvs.

kalau saya doktor suruh tunggu one week lagi. tapi sayang tidak dapat diselamatkan hari itu juga on the spot pendarahan keluar banyak.

Selagi takda pendarahan, inn shaa Allah msih ada harapan , kdang ada orang nampk Janin msa kandungan 12 minggu

tengok pula dgn pakar ya. Mesin mereka lagi canggih. Moga semuanya baik belaka tanpa mudarat 🤲💐