2 jam atau 3 jam? makan ubat iron tablet sesudah minum susu or pengambilan kalsium

Sblm ni sy bagi jarakkan dalam 2 jam sahaja.. Tapi tadi sy tgk d laman web orang ni, dia cakap bagi jarak 3 jam. memang sy tergaru garu kepala terus.. 😯😯 Kalau korang mcmna? 2 jam atau 3 jam jarak minum susu n iron tablet tu?..n macamana hb darah korang,masih naik x?#ingintahu #bantusharing #pleasehelp. #perihallebihlanjutttgsblmni Sy xda apa2 masalah jg lepas bagi jarak 2 jam,xda muntah ka pening. Cuma Tulah perut tetap x lawas n x sesegar bdn bila bangun pagi mcm sblm mngndung kedua ni. yalah sblm mngndung kdua ni bila minum susu sblm tdur xde sy ambil iron tablet,kan x mngndung jadi x ambil.. jadi xda lh sy sibuk jaga jarak pengambilan 😅😅 skrg kali ni lain pula,perlu dah ambil iron tablet sblm tdur hihi..

2 Balas

Im waiting🤔🤔

2jam sis

3y ago

🥰❤️