Maternity pad

Saye tengah survey maternity pad yang selese untuk bersalin nanti. Ibu2 boleh suggestkan tak maternity pad mane yang selese dan senang untuk pakai ?

21 Balas

kalau sy kena gunting episitomy sy suggest pakai pad tali paling mudah .. sbb nak cabut spender kadang tak sempat😭dh terkencing habis basah kain , lepastu sy pakai pad kotex overnight dgn spender pakai buang .. hihi sbb kena gunting mcmtu .. kalau normal pakai kotex okay kot sbb tk pernah bocor pun sepanjang berpantang.. sy ada pakai pad bersalin jugak pureen madame colour putih tu okay masa seminggu awal bersalin

Sy suka maternity pad autumnz. Wpun heavy dgn nifas stay selesa. Pad xde terasa basah. Lps tu x bocor. Mampu tampung sekali pakai tu sampai 5 6 jam. Sy czer, jd nk bergerak selalu ke toilet tu susah. Tp sbb dia cotton jd x boleh nk cuci. Mmg buang terus. Kalo cuci nt dia bocor. Tp jgn risau xde bau.

sy suka guna yg nih sbb sy fully jahit bersalin normal mmg banyak darah dan x sakit sangat kena kat luka tuhh jenis nih senang sikit kalau maternity pad tuh sy x berapa pandai pakai asyik ke kanan ke kiri jah😅😂😂

12mo ago

setuju sis

awal2 pakai maternity pad. jenama autum best. kalau tak de, ape2 pun ok asalkan maternity. biasanya lepas 2 minggu camtu darah nifas dah mula sikit,so bole pakai pad biasa,kalau saya suka librese (overnight, pastu tukar pad biasa)

Sis beli pad yang jenis seluar tu untuk awal2 lepas bersalin tu then slowly tukar ke pad biasa. Saya beli sekali disposable panties supaya senang time pantang tu. Banyak murah jual kat shoppee nanti sis g cuci mata k .

sis boleh try pkai yg nii lembut sngt klau jhit pin x rasa sngt sakit..berbanding menternity pad yg biasa tuu selalu jee bocor n terkepit bila pkai n membuatkan tempat jhitan tuu sakit...ni pendapat saya laa

dkt hosp nanti pakai yg pant brand libress senang nak uruskan , pastu dah balik rumah darah masih heavy n jahitan belum pulih pakai pureen sbb pureen tebal . jahitan dah okay pakai pad libress maternity

Sy suka pkai pad priod yg heavy flow , panjang dan lebar .. Sllunya brand kotek yg list purple tu atau libress je .. meternity pad sy xreti nk pakai , asyik tercbut2 🤣

saya guna pureen. saya tak suka beli yg terlampau tebal. sb saya kerap tukar. g buang air je tukar. rasa basah sket tukar😅.

paling senang pakai pampers. murah lg dr macam librese panties tu. tak kena jahitan dan senang nak tanggal tak bocor.