KANDUNGAN 4 MINGGU

hi . saye baru preggy utk ank 1st. waktu tidur elok mengiring ke kiri ke atau kanan ye ? sbb kndungan 1st kn jadi bmbng nk lasak2 . harap boleh jawab mne yg ade pengalaman ye mummy smua 😇

5 Balas

ikut selesa mommy je. selesa kiri, kiri la. selesa kanan, kanan la. selesa melentang, melentang. kalau boleh elakkan meniarap je. nanti rasa senak dkt perut tu. tpi kalau mommy selesa boleh je xde mslh. himpitkan tepi perut tu dgn bantal sikit.

kiri boleh, kanan pun boleh untuk awal². nak masuk trimester ke dua nanti , galakkan diri tidur belah kiri ya 🤗

2y ago

terima kasih . ❤️😊 biaselahh ank first mmg saye takut sikit .

mana2 boleh sis. nnt tido sebelah je cramp pinggang. saya masa awal2 pregnant tido meniarap sbb perut angin 😅

2y ago

comel pulak meniarap 😂 btul lah bile preggy ni mcm2 laaa gaya tidur seorang ibu tu ❤️

Kalau ikut dic dgn nurse bgtau ikut keselesaan kita, sebaiknya mengiring kiri.

2y ago

terima kasih info . tapi btul jgk sye selesa tdur mengiring ke kiri , cume kadang2 kan terpusing ke kanan , jadi terfikir tkut tak boleh ❤️