Jeruk madu pak ali

Saye 22 week boleh ke makan jeruk madu pak ali ? Mak mertua saye tak bagi makan jeruk sebab kate nye asid ke ape ntah, lupe haritu die tak bagi makan sebab ape.

5 Balas

Boleh makan. Makan dlm kuantiti sikit okay je kot rasanye. Bg lepas mengidam awak. Jeruk nie die ada cuka, byk garam dan byk gula. Dan juga ada pewarna. Tu yg x boleh makan dlm kuantiti byk.

saya raya haritu berjalan ke penang borong jeruk tu jugak , saya mkn jee sepeket yg kecik² tu bukan makan sekampit besar . Alhamdulillah takde apa . just rasa² jee sis

Klu boleh elakkn mkn, elak kn.. Sbb saya aritu mkn jeruk, esok nya sy cek air kencing, air kencing sy ade glukosa. Jeruk ni tggi gula, asid dan garam.

Boleh tapi berpada pada ya sis.. makanan asam jeruk ni blh trigger gastrik.. kalau setakat nak lepas mengidam sekali sekala tu xpa ja

ada cuka. boleh makan utk hilang rasa mengidam awak. makan berpada2 je awak☺️