Boleh ke makan jeruk

Hai,boleh ke makan jeruk madu pak ali masa pregnant ni?terliur pulak tgok

13 Balas

tringat mse first pregnant. .ttba nk mkn jeruk pak ali. .mse 2 x tau lg pon pregnant. .ttb ngidam nk jeruk pak alii yg tros kne pos dri penang. .xnk yg kt kl 😅. .nsb la ade adk ipar duk sne. .ade kwn dok sne. .puas btl mkn..pas 2 gatal cek upt. .alhamdulillah. .

sy first preggy makan jerok Pak Ali tiap2 minggu kirim kt adik kt Penang..alhamdulillah...kandungan ok..selamat smpai melahirkan...tp..preggy baby no 2 ni X boleh pulak..mkn la ape pon semua keluar balik..alahan terok sgt..masuk 14weeks bru tekak boleh terima makanan

boleh untuk hilangkan terliur tapi kalau maseh awal trimester kalau bolee elakkan laa.Saya makan jeruk puas2 masa 38w,Lega bila dah dapat,puas menahan Dari awal preg 🤭

2y ago

xpela,tgu masuk 3rd trimester la mkn jeruk pak ali,skarang tahan dlu,tq

boleh je.tp better basuh dulu sikit buang asid n manis tu.buat rs je.jgn byk² plk ye.. 😊

boleh makan tapi sekadar untuk lepas ngidam okay ja. jangan kerap² takut anak kena g6pd

Makan sikit je kalau bole if ada gastric. Sbb jeruk acid, nty buqt lg muntah

Uihh...sedapnyee jerukkk...😂 Hahahha.. Boleh je makan...

boleh sis tp kawal nye . hanya untuk lepas ngidam saja .

sya pn teringin..sya mkn 3ketul je td..buat rasa2

bole tp mkn berpada pada ya