Akan jadi tak?

Saya xpernah xon time period. Dari anak dara lg .tapi kali ni dh lewat 9hari .. dah jugak check upt /clearblue.. both bg respon negative .. hmm .xder murung,stress ke apa ke.. why eh? Aduh ghisauunyaa. . Cuma plik skrg rasa lain skit macam ,cpt mengah, kep*tih*n kuat, cramp kaki,perut rs bloating , cramp kkdg bwh prut(rahim kot),skit belakng .. why eh?#seriustanya

8 Balas

Klau pengalaman sy, sblm kahwin period on time. Mmg cantik setiap bulan ikut calendar. Start kahwin sekali je period. Bulan kedua tak period. Tapi ada simptom. Suka benda manis, berat naik, keputihan, cepat penat. Cek upt negative. Prgi scan dinding rahim menebal tapi upt negative. Cek lagi 2 minggu. Masih sama. Upt negative, scan takde pape. Nmpak cyst je. Next week prgi klinik lain pulak. Doc bagi seminggu, if tak period, dia nak bagi ubat turun darah. Balik dari klinik cari klinik pakar puan. Next week nye lagi cek situ. Scan tvs. Jumpa cyst n pcos both ovaries. On treatment, buat full blood test, monthly checkup dkt klinik tuh. Bulan 8 period, bulan 9 Alhamdulillah pening muntah tetbe. Cek upt psitive terang. Last period bulan 3. Period smula bulan 8 Awak cuba cek lagi seminggu. Mungkin juga tanda preg. Klau upt still ngative, cuba je prgi scan. Nak details boleh buat tvs

2y ago

Aamiin aamiin. Smoga takde pape n kesihatan sis baik baik je. Semoga ada berita baik utk sis. Aamiin

tggu lg smggu baru check upt lg. sy period lewat 2 mggu baru check. masa tu double line sy naik pekat trus. klau still negative, maknanya sis mgkin ade stress sbnrnya tp sis x prasan sbb ape. or hormon tgh x stabil. nk lg sure boleh gi scan kt swasta sbb tanda2 mengandung or tanda2 nk period lebih kurg je sbnrnya. klau pergi scan, if mmg tgh preggy cuma mungkin x nmpk lagi, rahim akan nmpk menebal cuma kantung je x nmpk lg. plus klau dah kahwin mmg jadual period akan kacau sbb dah bersama dgn suami kan

selalu kalau kawin period akan ada perubahan sikit, maklum la baru kawin,hormon pun terkejut gitu 😂😂😂 istilah lewat period tu jika kita tahu bila tarikh ovulasi kita&ada hubungan kelamin antra tarikh tersebut. cara nak tau ovulasi melalui OPK BBT Cervical mucus kalendar period tu xbleh pakai sgt, tu anggaran saja. ovulation date ni boleh berubah-ubah

Sy ada simptom mcm awak, masatu sy dah lewat period 2 hari, alhamdulillah upt sy positif. Cuba awak tunggu lagi beberapa hari then test semula. Kadang2 hormon pun boleh jadi punca sbb kwn sy sama kes mcm awak tapi belum ada rezeki dia.

Sy dulu dari anak dara, period ontime apa semua.. delay skjp masa awal kawin ja tp cek masa tu x preggy lg.. lama lps tu detect ada cyst.. elok² dh treatment nk buat iui sekali dpt tau preggy

sye pun period slalu on tyme.. penah la 2-3x lewat, penah wat pregnancy test double line tp lps 2-3 hri period.. tp klu lewat n wat pregnancy test 1 line memg akan period lps tu cuma lmbt..

jika bukan tanda2 mengandung, mungkin nsk jadi period la tapi lewat. mugkin hormon awak tak ok sekarang sebab tu haid pun lewat keluar.

jwpnnye p klinik cek