Spotting and bleeding makan duphaston

Saya W7 dan diagnosed with threatened miscarriage. Dr bagi duphaston, pill progesterone utk kuatkan rahim. Tapi setiap hari masih ada spotting. Hari ni panty liner ada darah segaris dan bau hanyir mcm haid. Sy sedih bercampur risau, ibarat sedang menuju keguguran. Ada ke keadaan mcm saya? Sy kerja fulltime, jadi tak boleh nak bedrest. Mohon pendapat puan semua :(

7 Balas

saya, 2021 saya masih bkerja...gugur 8w..spotting skit² je kmudian bleeding..2022, sama gugur jgk..masa ni saya dh resign sbb nk jaga..pengalaman saya, klu btul² bby nk gugur, sakit dia lain mcm..xsama mcm nk bersalin..sakit memulas perut ke pinggang, berjam²..dh bedrest jgk time tu..xdk rezeki..skrg saya pregnant, nk msuk 11w...saya btul² bedrest, anak lelaki sulong umur 12thun tlg basuh baju masak nasi smua..lauk husb beli..dan skrg wp bedrest, ada spotting jgk...saya cuba positif, doa yg baik²..smoga kali ni smpai ke garisan penamat..edd 05/08..doakan saya ye ibu²...

1y ago

Alhamdulillah, insyaAllah moga dipermudahkan segala urusan 🤲🏻🥰

Allahu ..sis jgn stress sgt ea nnti effect kt bby,sis xblh apply cuti ke?sy haritu keje , bla tahu dh berbadan dua ni suami suruh brhnti keje,insyaAllah nnti ada lg rzki ,sy pikir ank je skrg,sis x dpt apply cuti ke wlau 2,3 ari?kdg2 bedrest 2,3 hri pn dh ok,sy doakan semoga sis & baby dlm kandungan baik2 je 🤲🏻

1y ago

Itula tu 🤧 insyaAllah sy doakan yg terbaik utk puan , semoga ada lg rezeki nnti ,Ameen2 yra🤲🏻

Saya pun sama makan segala ubat yg doktor suruh but in the end totally miscarriage sebab mc tak lama & tak sambung AL. Naik kerja rasa mcm okay tp rupanya rahim tak kuat. Cuma saya punya spotting & bleeding tak berbau. Memula saya spotting time kerja then teruskan kerja mcm biasa pastu esok bleeding. Sedih sgt 😭

Condition kita sama, sy pun bleeding masa 7Weeks,masa tu doc pakar O&G scan Alhamdulillah baby ok, ada nampak kantung,baby&heartbeat. Sy juga dpt ubat sama dan tgh mkn ubat yg doc bg, 25jan ni akan repeat scan dgn doc pakar O&G, hrp2 baby kita kuat dan semuanya baik2 sahaja insyaAllah🤲🏻🥰

Bleeding tak semestinya akan gugur, sbb ramai kwn2 & family sy yg bleeding mcm period tp baby still ok, jgn stress tau. Jaga je kandungan tu betul2, bnykkan rehat, insyaAllah baby akan ok dan jgn bersama suami buat masa skrg ni, sbb baby sgt2 fragile 🤍

Saya pun sama.. masa 6w doc kata threatened miscarriage. Doc bg ubat kuatkan rahim. Ni nak masuk 7w Semalam keluar darah coklat cair. Harini keluar coklat juga tapi pekat.. saya housewife dan tak byk buat keje pun.. :(

amek cuti. selagi u x bedrest selagi tu darah x stop. and silap2 boleh keguguran nnti.