Risau.. Masih Spotting. Ada pengalaman tak?

Korang ada pengalaman tak makan duphaston berminggu-minggu & masig spotting. Baby growing ok, cuma saya risau sebab spotting tak stop since 5weeks. Skrg dah 11weeks. Risau apa² jadi pada baby. Dh pergi hosp tapi doktor tak tahu puncanya. Cuma kata threatened miscarriage. Sy teruskan makan Duphaston

3 Balas

Sy pun ada threatened miscarriage since week 8 sampai masuk trimester 2. Bleeding on off tiap minggu, keluar masuk kecemasan & makan duphaston. Scan baby semua ok. Doc x suruh byk gerak, fully bedrest, angkat barang berat/ringan pun sy x buat. Week 15 dah stop spotting/bleeding now doc suruh monitor ja sbb belum stabil lg, duphaston pun stop ambil. Sis jgn byk gerak tau, take care ☺️

1mo ago

Waa 😍 congratulations sis

bykkan bedrest.. jln slow2.. sy da 4-5bulan bru hilg spotting

11mo ago

Baik. Saya masih ada tp dh kurang spotting. Cuma risau pd kandungan