Test pregnant positive seawal 4 minggu

Saya pernah miscarriage for 2 kali. Kedua dua pregnancy saya miscarriage in first trimester. Ini pregnancy saya yang ketiga. Sy pernah check APLS screening negative. Saya risau untuk pregnancy saya yang ketiga ni. Saya ada inform gynae saya, saya positive pregnancy. Dan dia kata tunggu 2 weeks dulu. Sebab it can be false positive? From previous check, dr kata dr nak support pregnancy saya dengan ubat. Tapi ini dia cakap false positive pulak. Bukan biasa 4 week (from first day period) boleh tested positive ke?

Test pregnant positive seawal 4 minggu
2 Balas

Pelik sungguh. Saya pun high risk pregnancy. Pernah gugur & ectopic. Gynae saya terus prescribe duphaston for 2 weeks + folic acid + multivitamin & buka buku pink. Hosp Columbia

sy test upt +ve .. jelas double line. then g klinik dr sruh scan sbb upt dh jelas. scan dri bawah nmpk kantung nya. masa tu sy 4weeks..

11mo ago

Tu yang sy pelik tu. Patut pulak dia suruh tunggu. Takpe sy pergi gynae lain dulu