terlepas pil perancang

saya terlepas tarikh makan pil perancang anak no 2 sebab saya minta nurse pospone tarikh ambil pil masa tu then nurse bagi tarikh baru utk dtg.. then sye dtg, dia x bagi pil sbb dia kata takut sye terpregnant.. die suruh tunggu bulan depan period baru dtg ambil pil baru.. sye lewat 6 hari then kena tunggu next period dulu baru boleh mkn pil.. boleh jadi akan pregnant ke nanti ? anak no 2 sye baru 10 bulan lebih..

6 Balas

Gap yg antara terlepas tarikh makan pil perancang dgn tarikh postpone tu berapa lama? Kalau gap dlm seminggu - 2 minggu mmg nurse kena tgg awak period dahulu. Kalau gap dlm sehari dua hari x de masalah nurse nk bg terus pil perancang tu kt awak. X apa. Awak tgg tarikh period, kalau x period cuba check UPT. Tp dlm tempoh nie kalau nk bersama dgn suami kena double triple protection.

7mo ago

tarikh mkn pil sepatutnye 21hb tapi postpone ke tarikh 26hb.. tu sbb kot nurse x bgi pil tu.. tu la, mggu ni ade bersama jugak.. lepasni sye try pakai protection..

pil perancang tkleh pospone.. sy ritu jd cmtu gak. nsib tkde ap . klau nk pospone blh tp kna bli kt klinik pil perancang. so sentiasa mkn tk blh brhenti la

7mo ago

aah nurse ade kata cucuk depo okay sikit lagi.. sebab masa tu saya lewat 6 hari.. masalah nya saya bukan ambik depo, saya ambik pil

mcm pelik pula ,kalau ni bole je awak start makan balik. bila tak makan pil ni la yg lagi risau, takut terpregnant.

7mo ago

aah itu la.. skang kne pakai protection dlu la kan sementara tggu period.. klu x period kne jugak check UPT

of cos boleh kalau awak xde pape protection semasa bersama husband. kena pula masa awak bersama tu time awak subur

7mo ago

okay baiklah.. boleh2 terima kasih ye

awak tw x wktu subur awak ble?

7mo ago

klu period cycle 28-30.. mggu nie la awak subur..

tunggu next period