Pil Perancang

hai.. sye bercadang nak ambil pil perancang semasa anak checkup 4 bulan nnti.. kalau nak ambil pil perancang dekat kk tu perlu jumpa nurse je ke atau nurse akan refer kita pada dr dulu untuk consultation? sbb sye kalau boleh, nak cepat je taknak lama2x dekat kk tu.. kalau jmpa dr lama betul nak menunggu dengan anak sye yg high demand #firstmom #help

4 Balas

tak silap awal2x tuh ja kot jmp dr. utk dr. tanya serasi ke tak makan tuh, lepas tuh tiap kali p jmp misi, tapi amik masa gak. sbb nak kena amik nombor la, check bp, berat la, tunggu turn jmp misi la, even utk amik ubat sat ja tapi rasa lama juga kk blah saya. so saya terus p beli kt farmasi ja.

KK saya time check up doctor tanya nak perancang apa. Bila saya bgtau nak pil, dia terus panggil nurse suruh bagi saya pil. Then keluar bilik doctor g jumpa nurse isi details kt buku perancang & dpt kad jadual utk ambil pil once dah habis. Settle

masa sya ambil perancang..mula2 nurse refer sya dlu kat dr untuk consultation..dh hbis kat dr..baru nurse ccuk sya depo.. mmng lmbat klau nk jmpa dr...tu kat kk tmpat sya la..x tahu laa klau prosedur kt kk tmpat sis mcm mna..

tak sure lah kot kk lain lain. tapi saya refer dekat nurse je. nurse yang uruskan semua.