awal kehamilan

Saya terlalu byk kerja sampai tak ingat pada makan.kadang tu pagi sampai petang tk makan .Hanya makan mlm sahaja akan jejaskan baby dalam kandungan ni

4 Balas

Memang akan menjejaskan kandungan sis. Kalau sis suka biasakan diri dari berlapar sampai ke petang baby akan kekurangan zat untuk membesar. Kalau sis sentiasa ingatkan diri yg sis tengah pregnant, jangan pentingkan diri. Memang kita kadang2 tak rasa lapar. Tapi baby dalam perut sentiasa perlukan nutrisi untuk dia membesar dengan sihat.

4y ago

tu lah tak tahu pun mengandung kelmarin pg klinik doc sah kan mengandung dah nak 6week tu yang macam tergamam sbb selama 6minggu ni mkn mmg tak jaga

Awal kehamilan memang kena Jaga baik² sis. Terutama bab makan. Even busy kerja, please makan ikut time. Demi kebaikan kandungan. Moga sis dan kandungan baik² sahaja, aamiin..

4y ago

tu lah tak tahu mengandung jadi makan tak jaga bila doc sah kan mengandung macam terkejut salam berapa minggu ni terabaik bab makan minum

Baby dalam kandungan memerlukan zat yang cukup sis. Kena ambil makanan seimbang ye sis. Kesian kat baby

4y ago

ok insya Allah tq

Tumbesaran baby akn terjejas. Bdn kita sdri pn akn kurg zat.

4y ago

tq saya akan lebih peka supaya tk tinggal waktu mkn lg