minum air kelapa boleh ke?

Sekarang cuaca panas, teringin sangat minum air kelapa muda.. ada org kata tak boleh minum. Kenapa ya? #8weeks

21 Balas

Slalu ny xde mslh tp klau sis tringin sgt tp tkut nk mnum, sis mnum jer sikit bg hilang prsaan tringin tuh.. Sy awl kndungan prna mnum, start 32weeks smpai skg 36weeks mc mnum jgk.. Tp tk slalu lh kdang2 jerr bila tringin😋😋..

Boleh sis. 🤗 Tapi macam saya pun saya ambik on 3rd trimester. Sbb org cakap tak boleh on 1st trimester, jadi saya takut dan sebagai langkah berjaga2. Tapi bila saya search on Google, result kata boleh je ✌🏻

2y ago

Kenapa yaa tak boleh utk 1st trimester

Boleh je minum on 1st tri tapi berpada padalah, jgn hari-hari ye..buat hilangkan rasa teringin tu je..on3rd tri nk minum hari-hari pun x pe😉

And advise from a doc it self.. Berdasarkan fakta and study.. Not mitos and pengalaman dahulu kala. 😊

Depends pada org jugak. Macam sy memang dari awal mengandung smpai sekarang mmg selalu duk repeat minum air kelapa.

Sy ada minum,, tp mcam sakit prut pla,, skit mcm senggugut...kpala skit...xtau knp😖😖..#8weeks

4y ago

Yea ke,,, nsib xmnum dah, thanks sis..

Boleh je. Saya masa 8 weeks pergi babymoon lepak tepi laut minum air kelapa muda fresh fuuuuhhhhh

Boleh sis..sya start dr 7w spa 39w minum air kelapa alhamdulillah smua ok

1st tri sy minum segelas kecil je nak hilangkan rasa teringin tu.

klu bleh 7bln ke ats br minum sis.. awl2 ni elakkan je dl..