Minum air soya

Saya teringin nak minum air soya. Saya pernah baca yg air soya ni tak bagus untuk baby. Tapi nak hilangkan teringin, boleh ke minum?

9 Balas

Soya ni tinggi protein.. Nk minum xde masalah, bgus protein ni utk perkembangan baby. Sy pun pernah baca sape yg overdose soya ni kulit baby jd sensitif... Ada kemungkinan betul sbb overdose td dtgkn effect lain pulak. Apapun dlm diet seimbang, mmg kene jaga portion ye. Klu teringin boleh sgt asalkan berpada-pada. Kena thu antibodi bdn sis, ada alahan pd kekacang tak.

brdsrkan pglmn mama sy wktu mgndungkan sy..dia mmg sgt2 suka soya..xde soya xboleh..jd nya..mmg kulit sy tersangatlah snstif..tp alhamdulillah xde la smpai level exzema ... tp mmg sgt2 snstif.hahaha

blh..tp jangan amalkan..mcm sy baru ni mnum soya sbb ketagih xblh xmnum dlm seari..bb skarang very sensetif kulitnye

sya dulu mengandung anak pertma mmg minum soya je. Alhamdulillah anak sya kulit putih 😁😁

boleh minum je nk minum ape n makan je nk mkn ape tp sume berpada2..

Boleh minum soya awak tp bersederhana.

Boleh, tiada masalah ☺️

Boleh je sis 🤗

boleh sis🤗