Minum air soya

Maaf nak tanya boleh ke dah masuk 28weeks minum air soya?? Teringin sangat nak minum.. sebelum ni masa trimester pertama sy selalu minum, lepastu nurse marah dan cakap air soya tk elok untuk janin sebab masih kecik dan boleh buat kulit baby rosak.. So lepas je tau sy terus tk minum soya sampai laa skrg.. So macam mana ye, 28 weeks dh boleh minum ke? 😭 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Minum air soya sekali kala boleh, like once or twice in a week sbb soya bean mempunyai high concentration of isoflavones. Ia mcm estrogen dlm badan tapi bukan benda yg sama so kalau minum terlalu byk x baik utk kesihatan ibu and baby.