SAKIT BAHAGIAN KEMALUAN

saya tak tahu lah, sejak 19minggu mengandung . kemaluan sya jadi sakit kadang2 okay . pastu sakit . normal ke? semasa anak ketiga pun sma tpi bila kandungan dah membesar je dia dtg sakit kemluan sya ni mcm , bende berat tau

2 Balas

kadang2 sakit tu waktu bila sis? boleh jadi SPD tu, sebab baby berat dan menekan ke otot ari2 tu. kadang kalau pregnant jarak dekat sangat, otot kita tak sempat nak pulih, dia jadi makin lemah. boleh cuba cari exercises untuk kuatkan pelvic floor muscle.

Saya pun cam sis,now kandungan dah 26 week 4 day,start dari 4 bulan lagi sakit camtu