Sakitt mcm nak beranak

Saya tak pregnant..cuma nak tanya..kalau rasa sakit mcm contraction masa rasa nk buang air besar tu sembelit ke..ada tips tak? Sbb sakit sgt mcm sakit contraction 🥲 Tq semua..semoga tips yg diberi dpt jd panduan utk mereka yg ada masalah yg sama

6 Balas

yup itu sembelit. banyakkan makan sayur dan buah. better makan pisang dan tembikai untuk memudahkan proses penghadaman

Kalau saya susah nak membuang saya minum susu dutch lady atau air milo yg dalam kotak. Senang nak membuang

ye.. klu sye ade masalah mbuang, sye akan mnum yakult.. memg lancar.. cuba lah..

sy just curious sakit nak beranak tu mcm sembelit ke? #firsttimemom

3mo ago

lbih kurang mcm tu sis sakitnya..plus sakit pinggang kt blkang mcm nk patah²..time sya nk brsalin msa dh dtng contraction rsa mcm nk cabut smua jarum kat tngn..tdung pun trbang ke mana sbb dh sakit sngat😂

sembelit la tu

sembelit sis