Pregnt anak no2.

Saya tak period untuk bulan 3, last period 6/2/2024. Semalam cek 2 line. Saya belum besedia sebab anak pertama czer umur nak masuk 1 tahun 3 bulan. Mami mami boleh bagi kata kata semangat tak untuk saya 🫶🏻#SeriusTanya

9 Balas

Saya pregnant 2nd child masa sulung 1y7m. Alhamdulillah okay je, awal2 tu memang la nurse ngan dr macam banyak bunyi sikit tapi dengarkan je sebab dorang risaukan kita. Masa 36w, checkup dengan o&g specialist, alhamdulillah luka ceaser okay dan boleh try normal. Sekarang 38w, tunggu turun tanda atau kena ceaser juga macam abang dia 😅 yang abang kena ceaser sebab ketuban leaking dah lama tapi bukaan lambat buka.

rezeki sis. rezeki allah nak bagi. siapalah kita nak menghalang. benda pun dah jadi mmg suratan nya begitu. for now maybe sis bawa bertenang kuat kan hati and mental berdamai dgn takdir. dlm masa yg sama jaga diri and kandungan ambil la folid acid and permakanan sihat. inshallah anak bukan musibah kalau allah dah bagi tu mmg kita dah bersedia kita je rasa tak sedia

6mo ago

terima kasih kata kata semangat awak ❤️❤️ sekarang saya dah besedia. amanah dari allah. inshaAllah anak anak lah pembawa rezeki

tak pa sis...enjoy ja jgn byk fikir...sy pon tgh preggy skrg anak no 2 bru 1y8m..sy dah preggy 8 bulan skrg ni..anak no 3...semua czer...rezeki Allah bg...sy pon awal2 x ready sbb jarak dekat..tmbh plk dgn sy ada mslh mental health...doc nasihat jgn stress..jgn byk fikir...enjoy ja...semoga dipermudahkn segala urusan awak🥰

its ok je sis. enjoy je pregnancy journey. sye dlu pun anak 1y2m pregnant semula. alhamdulillah spanjang pregnant tmpt czer xsakit pun. aktif mcm biasa. adiknya pun skarang dh bsar 9m dah.

6mo ago

mula2 je lps bius tu hilang skit jgk la dr yg pertama. tp lps smnggu tu ok dah, blh jln laju hihi 🤭. alhamdulillah sekarang pun takdek rasa sakit kt tmpt czer tu even dua2 hero ni kdg2 main henyak je perut kita 😂.

saya ank pertama czer pastu hamil yg kedua masa tu si sulung 1thn 6bln ok je tapi biasa la nurse akan bebel sikit😁.ank kedua rezeki leh beranak normal.. Alhamdulillah..

kakak sy pun bgtu juga, smpai trfikir nak gugurkan.. tp kitrang ckp trima je , mna LA tau girl. n bila tau girl, lama2 dy dpt trima.. skrng da masuk 6bln dy ngandung..

kes awk sama ngan sy sis tarikh pun sama...rezeki sis sy 14thn tunggu yg 1 skrg berderet lak lak..enjoy sis kita sebagai ibu kan kuat..riuh nnti ada baby..

hehe sis srupa dgn sy ,last period 2/2...skrg pregnant 9week ..anak sblm ni czer bru sthun 5 bln usianya...takpe..kuatkn smngat k..

6mo ago

😊tula kn..sdih sgt ..lg2 masih mnyusu bdan tahu2 da kena stop😢

Sis kita sama bersalin ceaser. Anak baru masuk 1y2m , tapi skrg mengandung 5weeks. Takot kena marah 🥹