Nak tanya kenapa yaa kepala rasa pening loya demam semua ada

Saya tak check lagi pregnant test datang period 18/11 last period 20/21 tak silap lupa dah tapi sekarang kenapa rasa simtomps² smoa tu ada nak g check rasa awai lagi bole bantu saya tak ?bole ka saya terus check atau tunggu lagi 2mggu ?dan bila rasa simtomps² macam loya,pening,demam air apa yang bagus mandi sebab nyaa saya mandi suam urat sendi xsakit smoa tp still rasa seram sejuk ,sblom niy makan panadol keluar peluh semua saya mandi air sejuk suhu lagi turun niy mandi air suam suhu naik bantu kejap mommy² ?#pleasehelp

8 Balas

saya sebelum ni macam tu jugak. delay period nk test upt mcm teragak2. last2 saya tengak live susu efferty dia bagi saranan kita boleh test menggunakan OPK. test kesuburan tu. kalau kita test 2 line in shaa Allah ada penempelan sedang berlaku. try test OPK selama 3 hari berturut2. klau still 2 line boleh da tu beranikan diri test UPT.

Hi, nak dapatkan kepastian buat UPT. Boleh cuba Clearblue (can detect as early as 6 days before expected missed period) atau Dip N Tell (can detect as early as 3 days before expected missed period). Once checked, baru boleh tahu apa yang Puan perlu buat.

simptom period dan pregnant sama , tapi apa2 pun tunggu betul2 delay jika period teratur cek 1-2minggu kalau jenis tidak teratur cek sebulan dua .. beli upt jenis cl selalunya tepat

simptom period & awal hamil mmg lebih kurang sama. nak pastu tunggu missed/delay period & cek upt. awk ckp mcmni kami pun taktau nk diagnose cemana. kami bukan doktor.

cuba la check. baru awak tau.

Test je upt/opk senang sis

Test upt lps 2 week,

test upt