Ibu yang stress

Hi... Saya tak ada apa nak tanya. Cuma nak luahkan perasaan.. Saya stress bilamana keluarga mertua saya banyak masuk campur hal keluarga saya.. Dari awal saya pregnant, dorang sibuk pilih nama untuk anak saya.. Saya faham dorang excited tapi kena la hormat saya & suami.. Bila baby dah lahir, ada gaduh sikit sebab nama anak. Saya & husband tukar nama anak. Bila dah tukar, FIL saya cakap depan saya & depan tetamu, "kalau saya, saya tak letak nama macam ni" saya sedih & stress. And nak buat aqiqah anak pun nampak gayanya macam kena buat kat rumah FIL. Saya cium tangan anak pun jadi satu issue jugak. "jangan cium tangan anak, nanti dia suka meminta minta". Bila anak nangis, dorang terus angkat. Saya stress. Padahal budak tu boleh je dipujuk tanpa angkat tanpa dukung. Saya plan nak bawak anak pergi berjalan before saya habis maternity leave, itu pun dorang masuk campur, tak bagi pergi, alasan baby kecik lagi. Saya bukan nya nak bawak tempat bahaya, buay benda2 bahaya, saya cuma nak create memory untuk keluarga kecil saya je. Banyak lagi benda2 yang buat saya rasa stress.

4 Balas

Allah Hu... sy ada nak buat group wasap utk luahkan apa yg kita rasa.. kalau ada yg nak join tgalkan no fon ya smbil tu boleh kita kenal² in shaa Allah

8mo ago

nak join