Risau persiapan kelahiran baby

Saya suri rumah, suami sahaja yang kerja. Skrg saya semakin risau memikirkan kewangan keluarga. Kelengkapan brg anak nanti. Ini anak sulung. Mcm mcm saya fikir kan. Kalau ada ibu ibu boleh share experience yg pernah dilalui, saya suka sangat untuk tahu. Skrg saya bergantung dgn duit i lestari. Saya nak guna duit tu utk persiapan brg baby. Apa yg perlu saya beli? Wktu bila boleh beli? Atau cadangan utk jimat dalam persiapan brg baby..

2 Balas

saya ada diberi cadangan. kalau beli baju utk newborn beli dalam 8 pasang pagi, 8 pasang baju malam. sbb nwborn banyak kali tukar baju. jgn beli banyak2 sgt takut baby cepat membesar. awal2 ni boleh beli sikit. beli baju, pampers, wet tissue. beli yg penting2 je sis utk persiapan di hospital nnti. boleh cari di shopee baju newborn murah2. inshaaAllah semoga dipermudahkan buat sis..

Puan boleh start beli sikit2 bila ada duit. Awal pun takpe. Yang penting baju baby saiz newborn jangan beli banyak. Rugi nanti sebab baby cepat membesar.