Barangan persiapan baby & ibu

Normal ke kalau mommie to be 21st week beli brg basic for baby & mommie ? #firstmom

10 Balas

Sy beli online sikit² time promotion... tapi sebelum 34w da ada semua.. sebab 34w Sy pack & buku pink & mask simpan dlm kete.. standby emergency bersalin.. time² nk bersalin tu sis & husband akan kelam kabut & blur nk bawa ape lagi.. hehe..

Baju2 new born sya dah ada since week 11 lagi (skrng week 21 juga) 😂 kakak sya prelove baju anak dia yg masih baru dan cantik.. untuk brg lain yg mahal2 mcm car seats breastpump semua tu sya beli January atau February tahun depan 🥰

saya 22week belum beli apa2 lagi. mayb bulan 1 kot. sbb ni anak ke 3 so dh tau ape yg perlu beli. beli sikit je. yang lain lepas beranak boleh beli mana x cukup. carseat stroller breast pump pakai yg abang kkak dia punya je. 😅

Saya skrang 20weeks. Dah beli sabun2, head to toe, baby laundry, bottle wash sbb ni akan guna dulu 👍🏻😆 then next nk beli botol2 & pampers. Sbb gender belum tahu so belum beli baju.

sma la sy mommies to be dh 21week+🤰🏻bru ni checkup nurse dkt kk dah tnya..dh beli brg baby ke belum🤭 sy tnya dia balik dh bole beli ke 😅 boleyy katenya.. dh boleh beli sikit2.. hihii

sy skng pn dh 21week.. & dh start beli brg bby sikit2 dr 17week lgi.. beli sikit2 xrsa sgt.. thun dpn boleh siapkn kelengkapan sekolah & raya pulak. semoga dpermudahkn urusan kita.

Bagi saya bagus beli awal2 tak kalut. Sbb kalau beli time dh 3TM byk pulak duit nak keluar dlm 1 masa kan.

sy belum beli pape pon lg,aritu scan xnmpak pula girl or boy.sbb bby nya kepit xnk bgth jantina Dy,😅😅

saya preggy 23 weeks da start beli brg2 sikit

tak kisah mana2 sis