Selera mkn hilang,Mental xkuat😢

Saya start alahan 6week skang baru 7week.. perut lapar pedih sangat tp xde selera nk mkn..gagah boleh telan buah2 je..tu pon mkn keluar balik..kadang2 mental xkuat nangis sorang2..kadang lepas muntah pon nangis😢..1 keje ape pon xboleh buat sbb rasa loya 24 jam.. harap sangat alahan ni cepat hilang...#1stimemom

7 Balas

Sama la Kita sis.. sy skg preg yg k 3, morning sickness pling trok sy alami.. tgk nasi mesti nk muntah,sy buah tekak dpt trima.. Kita mual jgn d tnya LG.. Bau bawang pling² X suka,suami masak sy menangis kt luar rumah SB X thn Bau bwg.. muntah nangis² jga.. SSH.. preg ank 1 (laki)Dan 2(laki) pling senang.. smua mknn d hantam smpai berat dh obess🤭🤭🤭

3y ago

sama la ngan saya sis,bau bawang,bau suami masak kt dapur pon x tahan... tp nasib la suami jarang masak..bau wangi pon xboleh.. huhu..

Jangan stress sis awal2 kehamilan ni bahaya. Nanti effect baby sbb x cukup oksigen. Bila kita nangis oksigen x sampai kpd baby. Cuba makan biskut kering kalau lapar. Walaupun keluar balik kena paksa makan juga. Nnt lama2 terbiasa. Kuatkan semangat bukan senang nak dapat baby. Sentiasa positifkan diri

3y ago

terima kasih sis, bg nasihat dan semangat kt saya😊

Sy pom mcm sis mse 6weeks dh start alahan yg trok.. Smpai kne warded.. Penangan dy smpai 18weeks.. N pom skrg dh 30weeks still ad Loya tp xmntah.. Payau mlut.. Air liur menceceh je kuar.. Hmm

3y ago

Aamiin 🤲😊

puan minumla air byk2 ye..suruh suami baca yasin, letak air botol dpn dia, simpan peti ais..baca doa mintak Allah mudahkan..

3y ago

terima kasih sis.. mudah2han Allah permudahkan . Aamiin

saya 13weeks baru ada rasa loya n mabuk tu. boleh telan pasta jer. sbb sour sauces. kalau nasi memang outlah...

3y ago

saya x suka mkn benda yg masam2.. suka benda yg manis2 je.. badan x bertenaga langsung..kadang risau baby dlm perut..😣

sy start 5w dah alahan teruk spai skrg ni dah 9w..dgn bkerja lg.. mmg kdg2 rase down

3y ago

semoga kita sama2 tabah n sabar hadapi alahan ni...🥺

sis sama macam sy.