keputihan

Saya skrg 31weeks pregy. Dua tiga hari ni saya mngalami keputihan yg agak pekat kekuningan dan bahagian vagina jd sgt gatal. Sampai rasa mcm melecet. Adakah normal?? Sbb sblom ni saya tk pernah ada masalah keputihan. Mohon pencerahan. ? #firstbaby

10 Balas

Sy peknen dlu pon teruk keputihan.. gatal ya amat. Terpakse masuk ubat sumbat kat vagina tu. Tp tetap gatal dan berair selalu sampai la nak bersalin kat wad. Lepas bersalin xde dah keputihan sampai skarang. Mungkin hormon masa peknen tu kot pnyebab keputihan yg bnyak. N mungkin juga ade kencing manis

5y ago

Seriauu dengarr adoii laaa 😅😅 huhuhu apa pon tq ☺️

Hormon pregnent mmg mcm tu lagi² bila dah masuk trimester ke-3, bg tahu dokter nanti dorang akan ambil sample sama ada kuman tu bahaya atau tak. Jgn ambil apa² sumplemet atau ubat kt jamu atau farmasi dengan sendiri ye. Mesti kena ada pantauan dokter 😘😘😘

5y ago

Haa tulahh, risau jalah. Huhuhu apa pon tq for the info ☺️☺️

Haah..wt mse ni cuci ngn air msk je...air yg dah dibunuh kumannye...dont use any pembersih wanita tu. Plus, keep on changing your pantiliner & panties to avoid bacteria

Sy pm same cm sis...sy bg thu nurse n doctor sruh ambk ubt mkn n ubt yg sumbat dlm vagina n krim sbb da mlecet...

5y ago

Yaka.. Aduhh, seriau plak.. Btw tq 🙂

Sis gtau Nurse OR Doc nti dorg akan cek N bg ubat sbb sy dlu pun bgtu

5y ago

Ya. Igt kalau xlega jgk mmg nk rujuk doc atau nurse terus lah. Btw tq 🙂

puan kene beritahu doc . amek swap test . takut jangkitan

5y ago

mcm pep smear je

Bagitau doctor sis . Buad swap test tkut ade gbs .

5y ago

Baikk sis tq 🙂

Better bgtau doktor nnt, tkut nnt ada kuman gbs

5y ago

Ouhh ya, tq membantu 🙂

Xnormal.. Sila jumpa doc sis

5y ago

Yaa baikk sis tq ☺️

Jumpa doktr

5y ago

Okk sis ☺️