Kenapa sakit di bahagian ari, bawah perut dan kelengkang?

Saya sering sakit di bahagian ari, bawah perut dan kelengkang semasa baring dan bangun untuk berjalan. Sampaikan nak gerak pun susah dan sakit. Kenapa ya. Sekarang saya 34w.

6 Balas

sama lah sy 35weeks dah. dia punya sakit kalau dtg perit ohhh. buat apa3 smua tk selesa. nk tukar posisi baring pon perit. tnya dr dia kata normal sbb baby makin berat, otot bawah menegang. sy just terima ja buat relax jgn tahan sakit. lama2 okayy.

itu biasa wak mmg smua mummy's lalui nya,sy juga skrg tgh lalui😅sakit dia xleh nk explain,kdg² mngalir jgk air mata ni hahah

baby tgh membesar ruang jd terhad ..

ni yg sy alami skrg 🥺🥺35w

atau kepala baby dah kebawah

otot bwh merenggang