Haii mommies, nak tanye untuk awal2 kehamilan ney boleh tak makan ubat selsema or panadol???

Saya selsema dan sakit kepala tak tahan sangat, rasa mcm nak makan ubat je 😢

4 Balas

kata nurse tmpat sy, klu sakit kpala sebab prgnant, xdigalakkan mkn ubat,kena legakan dgn brehat cmtu..jgn stress2.. tapi klu sis mmg xsehat, slesema mcm nk demam n pening sume, rasanya oke jek telan pnadol.. sy kdg klu xtahan ,mmg mkn jek..😂

mase sye 10week sye demam .. then g kecemasan doc ckp ubat yg bole mkn time pregnant panadol saje .. doc bg sye mkn 2 bji alhamdulillah selamat tak ade ape2 yg berlaku kat bby ..

My sister dia staffnurse.. mira pun bersin selsema pening kepala tak benti.. tapi my sister cakap boleh makan penadol sahaja jika perlu..

Better pegi klinik n doc akan bg ubat yg sesuai untuk ibu hamil