Sakit dicelah peha (pelvic)

Saya sekarang tgh mengandung anak ke-3 dan kandungan nak masuk 6 bulan. Lewat usia mengandung sbb anak ke-2 skrg umur 12tahun. Sekarang ni saya selalu sakit2 celah peha...contoh kalau kita angkat kaki sebelah semasa nk ambil air smayang...mmg terasa..masa berjalan.. duduk.. kadang2 terasa juga. Boleh tahan gak sakitnya. Semasa mengandung anak pertama dan kedua mmg ada sakit jugak celah peha tapi itu bila kandungan dah cecah 8-9 bulan. Kali ni kandungan baru nk masuk 6 bulan dah rasa sakit celah peha...normal ke? ada sesapa yg penah alami mcm saya x?

1 Balas

Normal sis. Sy dr 6 bulan sampai la skrg #38w masih sakiy tulang pelvic. Doc ckp kepala baby dah kat bawah.