Induce Belon

Saya sekarang tengah dlam process induce guna belon kali ke 2. Before induce bukaan 1cm. Tapi after 1st belon jatuh, bukaan still 1cm. Pelik gak. Doctor decide untuk induce belon 2nd time. Para ibu2/ bakal ibu2 ada tips tak mcamne nak bagi bukaaan dipercepatkan.

1 Balas

Kerapkan bjalan. Sy rajin bjalan dlm wad, buat light exercise, squat. Dari 1cm terus jln buka 4cm, tp belon xjatuh. Dktr yg buka belon tu baru dia check jalan

2y ago

Update: induce belon kali ke3. Belon ke 2 dh jatuh. Bukaan still sama. I bnyak berjalan. Bila jalan perut mengeras. Ke concept bnyak berjalan / bergerak ni bukan untuk saya?