Sesapa ada pengalaman induce belon kat sini ?

38minggu bukaan jalan baru 1cm sakit Masih boleh tahan , darah dah keluar tapi belon belum jatuh lgi, buat exercise pun sudah. #seriusnanya #ingintahu

4 Balas

Kalau sakit sangat bgthu nurse.. Check bukaan.. Jgn tunggu belon jatuh. Sy belon jatuh, tp bukaan baru 3 cm terus masuk labour room. Belon jatuh pun sbb sy berjoget lpstu rasa nak berak.

jln jew ..sye bru lpas bersalin dh 3 hr.secare induce pg induce ubat ph belon..pastu dlm LR drip pulak 9 jam dlm lR

1y ago

Lamanya 9 jam.. Anak first ke sis

Sy berjalan n berjoget.. Sekali Belon jatuh buka 3 cm terus pergi labor room. 2 jam je dah bersalin

Sy induce belon. Belon xjatuh tp jln ada progress lps 24jam.