Sakit tekak selepas muntah

Saya sekarang ni 10minggu hamil. Tapi sekarang muntah wajib 2 3 kali sehari. Tapi waktu muntah tu waktu malam je maghrib ke atas. Tapi bila muntah tekak rasa perit pedih je. Lepas muntah kali pertama minum air kosong sikit mesti akan muntah balik tu yang jadi muntah banyak kali. Tapi kalau tak minum air tekak ni jadi perit je. Ada tak yang macam saya? Mcm mana ya nak hilang perit tu sbb bila jadi perit pedih tu sy jadi sedih dan stress. Kalau boleh taknak mcmtu sbb kesian baby.

1 Balas

jumpa doktor..minta ubat tahan muntah..jgn biar perut kosong