Keputihan teruk dan kering di vagina

Saya sekarang 34 weeks 4 days, mengalami keputihan serta kegatalan teruk di sekitar vagina, ada tak yg mengalami simptom sama.. Dan apa yg korang buat yeee utk kurang kn kegatalan ni... Serta kekeringan yg agak memedihkan di vagina #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Sis saya ada tgok video kat tiktok org pakai untuk hilangkan keputihan , nama dia fefet sireh. Cuba sis search kat shopee atau dimana2, org kata elok waktu lepas bersalin pon elok pakai luka jadi cepat kering, saya takde masalah keputihan tapi tahun depan bersalin nak beli jgk benda ni sbb nak bagi luka cepat kering hehe

3y ago

Ouh yeke sis, sbb saya tgok feedback mcm okay. Sorry sis , saya pon baru nak jadi mommy tahun depan hehe. Nasib baik sis bagitahu kalau tak elok saya takde la beli. Takut tak sesuai dgn kita jugak ye, tq sis sbb concern atas perkara ni, smoga sis dimudahkan urusan inshaAllah amin🤲🏻

Banyakkan makan plain yogurt, kurangkan yg manis2, banyakkan minum air masak.