Anak taknak menyusu badan

Saya sedih la..anak baru 46 hari tapi dah xnk menyusu badan... Hisap xsmpai 3 minit dh xmau..lepastu meraung lapar susu..terpksa bgy susu formula..hurmm cmna nk buat ya

1 Balas

kena kerap offer, jgn bg bila dia dah lapar (menangis). bg masa dia lali2 kalau dia baru bgn tidur cthnya. kerapkan bonding skin to skin, baby tak pakai baju & ibu pun pakai bra saja. Insha’Allah boleh. kalau mmg nekad nk susu badan, jgn bg susu formula guna botol. takut baby nipple confused. bg guna sudu/cup kecik. & teruskan offer susu badan.

1y ago

owhhh ok nnti saya try... terima kasih ☺️