Hamil 38w dan intercourse

Saya sedang 38w. Normal ke baby mengeras apabila intercourse. Lama juga mengeras tu. #SeriusTanya

8 Balas

Pengalaman sy ye sis. anak sulung 39 minggu,tak ada tanda langsung,cuma gerak hati macam dah nak bersalin. Alhamdulillah cek mmg nak bersalin. Anak kedua hampir 38 minggu perut mengeras je,tapi x kejap ada,pastu tak ada langsung sampai tibe2 kuar lendir choc sikit,g cek 38minggu genap bersalin 😄 doc & nurse ada bgtau sy masa pregnant anak kedua,klu rasa mengeras tu tanda pembukaan,klu kerap mengeras pembukaan tu in Shaa Allah boleh cepat,klu tak kerap sangat, pembukaan slow2 nak bukak cm. Mcm sy tak sakit,tapi perut mengeras sikit. Genap 38minggu bersalin,15 minit dalam labour room 😁

normal, lps intercourse tu blh mengiring dlu 10-15minit .

3mo ago

slps bersama

Normal. Intercourse menyebabkan contraction.

mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

normal.

Normal

normal