Cyst semasa mengandung

Saya scan kandungan sy bru 9w and nampak ada cyst. First scan ada 2 cyst. 2nd scan masa 9w ad 1 cyst. Sy nak tanya bahaya tak cyst ni? And dia boleh kecut ke? Ada apa2 tips tak utk kecut atau hilangkan cyst ni? Sy first time pregnant. #pleasehelp #advicepls #firsttimemom #firstmom #firstbaby

6 Balas

Cyst boleh kecut dan boleh membesar. Biasa pemakanan jenis fast food, frozen food, soya, cheese.. Bykkan makan sayur hijau tinggu antioksida. Nanti Dr awak akan bgtau.. kalau ada masalah baru diorg akan ke next step Sy ada cyst 2 cm. Skrg ni 35w dah. Cyst sy xnampak masa mengandung dan tak ganggu