Siapa yg dah masuk 19weeks kat sini? simptom apa yg korang rasa?

Saya sakit pinggang & belakang teruk mayb sebab kerja asik duduk je 😂baru² ni kena sembelit, mmg sengsara sangat dok tandas lama², and cepat penat. Gerakan baby pun dah rasa aktif sangat waktu siang, cuit² perut gituu. 20weeks baru g scan, xsabar nak tau gender ❤️ lepas dah tau gender rasanya dah boleh start shopping barang baby ke masi awal lagi 20weeks? 😂

7 Balas

Sama 19 weeks 1 days juga. Kerap ke toilet nak kencing je, dah kerap rasa gerakan baby, pernah sembelit and baru baru ni kena kaki cramp dekat betis sekali. Tak sabar juga nak buat detail scan 2nd baby ni. Semoga baby kita membesar dengan sihat 🥰

2y ago

sama laa sis, baru² ni sy pn 2 hari berturut² betis krem. suruh suami urut kan sblm tdur baru stop cramp, kdg² letak bantal bawa kaki time tido

xde sintom selain baby kick brg dh beli bln9 ni beli brg oantang so kire dh settle dg brg onting sbb baju barut bedung napkin smua dh ade tgl beli mnyak gtu2 je lg https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

sy pun plan nk scan 20w,buat detail scan skli dgn gender,hujung bulan nie bru msuk 20w...mcm sy cpt penat,tmbh lg ada mslh tulang blkg retak..so plan nnti lps thu gender nk shopping sikit brg bby..brg2 besar...klau bju mybe nti 7@8bln kot..

sama sis kena sembelit..tu yg x tahan🤣😂😂berjam dlm toilet, aah brg baby tu pun x beli lgi, ada tgok post td, kata dh start beli sikit2 dr 4 bulan lgi, moh ler kita beli sikit2 dr skrg😂

sama sis da 19 week 4 days... mkin selalu rasa berdenyut denyut dekat perut .perut pun skrg dah keras .. x sabar scann 20week ni .🙈🙈 hrp2 baby bagi kerja sama dan baby sihat2..

Sama sy dah 19w 3d tp dah buat details scan n gender.. plan nk tgu 20w tp xde msa free, buat 19w nie Alhamdulillah semua okay.. gender pun dah nmpk 😍😍

boleh shopping sikit2 brg untuk ibu & baby.