Macam mana nak tahu jahitan bersalin terbuka?

Saya rasa pedih2 n denyut2 kat tempat luka jahitan ni. Risau sebab sye tak tau jahitan terbuka tu mcm mane ?

2 Balas

Amik cermin tgok bawah kat tempat jahit tu..klu baru2 mmg rasa denyut2 ye lah kena gunting kan..pape pun jgn renyah sgt kadang2 banyak sgt bergerak pun boleh jadi pedih. Kerapkan letak ubat kuning

4y ago

Sama2

tgk melalui cermin sis.. tp kite pun xtau jgk jait tu terbuka mcmmana..time nurse dtg melawat nurse offer nk suh tgkkan ke x, malu jugak tp tahan je la, sbb nurse lg tau jahitab tu ok ke x..heehe

4y ago

Ade die dtang 3 hari lepas. Die cakap jahitan okey. Hehehe. Cuma lepas tu kite dah gerak2 sikit sane sini kan, n kadang2 nk menyusu anak pon duduk lame, so mcm risau jadi pape kat bawah tu 😅