mommy..

saya rasa kesuburan saya macam tidak berapa kuat lah....ada pill2 yang untuk kuat kan kesuburan tak ???

8 Balas

teruskan ambil asid folik, husb pun boleh amalkan.. klu boleh stop pengambilan caffien (& alkohol , rokok - kalau ada) kurangkan makan manis2, lebihkan buah ( jambu batu, buah naga bagus utk tmbah darah).. boleh download app 'ovia fertility' atau apa2 app yg berkenaan utk track waktu kesuburan kita.. + beli OPK (test kit pengesan kesuburan - boleh beli online, farmasi jrg jual) - yang ni boleh guna hari ke 10 - 20 lps period goodluck sis.. semoga ade rezeki mengandung ♥️

5y ago

najihah : lain.. asid folik ambik sblum mgndung.. zinc tu biasa org ambik mase pregnancy..

Sy dan suami amalkan produk himalaya.. Sy mkn shatavari, tp skrg dh tukar nama.. Suami mkn speman.. Try la Google.. Nnti tulis, panjang pula hehe.. Disamping tu, beli test kesuburan tu test hari2.. Dan tampal dlm kertas.. Blh tgk perubahan line tu menjadi terang.. Alhamdulillah, x hbis sbotol pun, allah bg rezeki anak ptama selepas kahwin stahun lbh

5y ago

Tp kalu berminat, jgn beli kat shoppe atau atas talian.. Tkut fake.. Try pergi farmasi or kedai himalaya.. Dan utk perempuan, mkn time subur je.. Sy just share, pengalaman dan sy tahu perasaan tu.. Nk pergi klinik swasta mahal, nk pergi klinik kerajaan lambat.. So sy ikhtiar yg x memudaratkan badan kita

Jgn suka2 amik ubat atau mtk pendapat ubt kesuburan yg ok..da g cek doc ke...sy f.up dgn doc bln 10.2018 .bln 7.2019 berjaya ngndung..skang 31w..ikut ape step doc bg n ubat doc bg je..dlu kwan ckp amik tu amik ni...sy x brani...dorang bkn doc dan bdan kite x sama ada yg kebal ada yg sensetip dgn ubat...mohon refer doc pakar o&g yg berdekatan

Jgn dgar ckp kawan2 atau sedara mara. First things pegi jumpa doc sakit puan. Doc tahu nak bagi ubat utk patientnya 🤰🏼 bukan benda main2 bukan smua ubat boleh ambik. Boleh jadi kecacatan bayi@ keguguran utk ibu. Moga terus kuat utk baby sis 🥰🤰🏼

Jangan ambik ubat sembarangan 😊 pergi refer dekat doktor.. Dorang akan ada plan step by step for you 😁😁 chayo2

Saya amalkan asid folic lg sebelum pregnant sampailah sekarang tengah pregnant pun masih teruskan

Mkn folic acid sis..jgn amk pil yg bkn2..nt tkt effect bnd lain..blh jga try mengurut tangas..

Kita pun cri jgk