Weird morning sickness

Saya punya morning sickness ni. Muntah setiap mlm mmg teruk lpstu tidak blh tengok makanan/tengok video makanan/foodpanda etc. Pelik tp mmg mcm bgtu, lepastu makan bubur dgn gula ja laa 😌#bantusharing #pregnancy

8 Balas

sy awal pagi pening2 sikit, ptg pula pening sngt, selera mkn pun xda tp kalau yg bersup sy mkn banyak pula, ada wangian makanan yg sy suka sebelum preg tp bila dah positif preg ni tiba2 pula x suka wangian makanan tu. rasa mls nak mandi, nak berus gigi pun mls, berus pun nak cpt2..

2y ago

saya lps muntah kena berus gigi. bangun pagi berus gg kalau tidak saya akan mual muntah

Tak pelik. Biasa tu. Sy dulu masa awal ngandung asal makan je muntah. Pusing2 naik kereta muntah, tgok video masak mmg tak boleh apa lagi bau. Pernah bau makanan lauk pauk pun sy boleh muntah

2y ago

ada bagitau sy morning sickness bsy tu pelik. tu yg mcm cek tnya sini heee

Sy alami yg sma,muntah pada waktu malam yg kerap,pagi jrg sangat,tp sy suka tgk vdeo makanan,mukbang..lps tu tiba2 mngidam😅,alhamdulillah skrg jrg sngt muntah2,

2y ago

Heheh sy suka lepas tu teringin,tp sy x suka makan masakan sendiri,kcuali btl2 rasa teringin n susah nak dpt tiba2 selera tu dtg..

Biasa tu puan , awal-awal inshallah masuk 5 bulan dah okay .. tapi kalau senasib dengan saya 38 minggu pun masih alah & morning sickness 😅

2y ago

biasanya adik beradik akan okay kalau dah 12week ke atas

sya pun mcm tu jgak smpai kandungan 3 buln masuk 4 buln dah x dahh tapi klau sya bnyk kan mkn buah masam mnis , mkn nasi mmng x bolh lepas .

2y ago

makan bubur sy blh . benda manis masam mmg ta blh ntah laa hahaha

mmg biasa tu awak 😬 awal awal ni kena hadap je. saya tgk video makanan pun rasa mual. nnt lama lama ok la tu

2y ago

kan adoii

Sama. Saya scroll video makanan and grab food pon pening rasa nak muntah 🥹

2y ago

btl!!!!! tk blh tengok eventho lalu dkt newsfeed atau mcm na masukkan mood makanan tak blh, terus mual jadinya

Makan buah oren atau rebus air halia

2y ago

mmg ta dpt. sy blh minum air sunquick tu la atau jus oren mcm tu