cempedak goreng

saya pregnt bru 2 bulan tpi mngidam nk mkn cempedak goreng agak2 ada kesan negtive x kalo saya mkn.. konfius ni ?

32 Balas

Sye hari tu craving gile mkn cempedak goreng, mkn 3ulas je bile sampai malam yaallah badan jadi berangin 😭😭 belakang badan rasa mnyucuk² sebab angin, puas mak urut sebab angin mcm tak lepas keluar. Seksa 😭 tobat tak mo mkn dah walaupon sikit 😭😭

5y ago

Sama la.. Saya mkn 2 ulas.. Sbb teringin.. Bila dah mkn.. Bila mlm je.. Perut n bdn rasa x selesa.. Angin xlepas.. Seksanya rasa

Saya kemarin berhabis makan cempedak goreng. Malamnya sakit pinggang sgt perut pun kembung badan rasa berangin je mmg tak selesa... nasib ada husband tolong urut kan sikit 🤭

ad org ckp cempedak bleh bt angin. depends pd bdn msing2 kot. sb sy spnjg preggy duk mkn cempedak goreng je sdap sgt 😅 hari2 mntak husband belikn. alhamdulillah so far bdn ok..

Cempedak bukanlah buah yang direkomendasikan untuk ibu hamil. Membuat perut kembung. Hal itu akan memicunya untuk muntah-muntah dan menambah rasa sakit pada bagian perut.

Boleh kalau xd alahan. Sy ms preggy 7bulan ke spital peginya pas makan 2biji cempedak goreng. Tetiba ada gastrik pulak. Naya. Nasib x kene paksa bersalin. Baby pn ok. Haha

Entah lah sis..bdan org lain2..kan kata xde tetibe jd pape kt sis bila mkn..ssh jgk...kalau xyakin jgn makan. Even kalau ikutkan rmai je y okay mkn cmpedak goreng tu

Sy makam wkt trim kedua. Xigt mgu ke berapa.. Tp ada sekali tu tiap hari makan kuih cempedak. Sdapnyaa... Tp xda apalah.. Ok je.. Mgkin tiap org lain kan..

Errr saya pon baru pregnant 2 bulan. Bbrp minggu lepas saya ada telan 6 bji cempedak goreng tanpa fikir pape. Alhamdulillah okay lagi sampai skrg.

Sy spjg pregnant mmg slalu mngidam cempedak goreng..selera mkn cempedak goreng mmg membuak..alhamdulillah okay je mkn..xde kesan apa2 pun pada sy

Kalau sy teringin tapi tak sure boleh mkn ke tak, sy rasa sikit je lepaskan teringin. Risau jgk kan. Tp kalau mcm nenas tu mmg tak berani try.