Cempedak Goreng

boleh tak makan cempedak or cempedak goreng time pregnant 3rd trim ? ?

19 Balas

Kalau saya ni cempedak ,nenas,tembikai, mangga,nangka semua buah sya makan klo saya suka tak kesah boleh ke tak nak makan meggi ke apa ke saya trus makan 😁 kalau kita oke oke je lah tak payah nak tunggu cakap orang ini tak boleh itu tak boleh

4y ago

Ahaaa itu lah tegok lah diri sendiri tu kita yang tau bukan orang lain bila rasa badan oke . Oke je lah tak payah yang nak manja sangat klo sya mcm tu tak kan lah kita makan tu dlm 5 pinggan kan tak mungkin kena logic guna juga tu bila nak terjadi ap pun itu sudah kuasa allah misal allah bagi sehat. Yah sehat lah kita so positif think sje lah klo saya ni. Hidup senang tak klo boleh positif think

Untung lah boleh makan dik.. Tapi berpada lah... Macam akk ni BAU pun tak boleh.. 😥😥😥 Muntah terus nanti.. Baik Durian Tempoyak dan nangka... Mmang tak boleh bau.. 😣😣😣

4y ago

Aamiin.. Aamiin.. Aamiin.. Ya Allah.. Terima kasih Yunk.. 😘😘😘

Kalau saya elakkan.. Sbb bila makan, nanti berangin 1 badan.. Mula la sakit itu ini.. Kalau sis tak tau la sesuai ke tak. Saya memang tak bende2 angin ni

4y ago

tdi dah makan sikit , alhamdulillah okey , makan lepas teringin ja 😆

Boleh sis. Tapi makan berpada pada. Stiap perempuan ni time preggy lain2. Ada yg ok, ada yg tak ok..

4y ago

baik sis , terimakasih 😘

sedapnyaa cmpedak goreng.. tiber tringin jgk.. tggu buah rumah tokwan ja la.. haha

Boleh, tapi sesetengah org akan jd badan berangin. Cuba makan dlm kuantiti sedikit.

4y ago

yaa sis , terimakasih 😘

Saya baru 2-3hari lepas mkn. Alhamdulillah takde apa2. Mkn pun sbb teringin.

4y ago

Wc dear

Boleh. Sya time prgnant hritu mmg brabis mkn ccur cmpdak. Fuhh. 😊😊

Boleh..makan je..nanti berpantang lama la Tak makan..

Saya ritu mkn.. Alhamdulillah xde pape..

4y ago

baik sis 🥰